Halo, zadruga?

Delite:

Jezikovna zadruga Soglasnik s projektom Halo, zadruga?* ponuja brezplačno svetovanje in pomoč vsem, ki razmišljate o ustanovitvi zadruge. Morda zadruge ne bi ustanavljali, vas pa zanima, kako zadruge delujemo in poslujemo. Katere so prednosti ustanovitve zadruge, na kaj je dobro biti pozoren in kje sploh začeti.

Tako bomo v sklopu projekta Halo, zadruga? za vas na voljo vsak prvi petek v mesecu med 9. in 14. uro (od 7. junija dalje). Lahko nas obiščete v naših prostorih na Dunajski 21 v Ljubljani, nas pokličete ali pa se dogovorimo za sestanek prek Zooma.

Ko smo pred natanko 10 leti sami ustanavljali in zaganjali zadrugo, smo imeli pri tem nemalo vprašanj in dilem. Zadrug, ki se niso ukvarjale s kmetijstvom ali gozdarstvom, temveč z drugimi dejavnostmi, kot je naša, namreč ni bilo prav veliko. Krovne organizacije, ki bi se ukvarjala z nekmetijskim zadružništvom na nacionalni ravni, prav tako ne. So nam pa bili v neizmerno pomoč posameznice in posamezniki, ki so nam s svojimi nasveti iz prakse pomagali in svetovali pri posameznih odločitvah.

Ob našem 10. rojstnem dnevu smo se zato odločili, da želimo vsem, ki bi jih zanimalo kaj v povezavi z zadrugami, podariti svoje izkušnje iz prakse. Verjamemo namreč, da vsak nasvet ali podpora lahko pride prav, tako, kot je nekoč tudi nam.

V sklopu projekta Halo, zadruga? bomo od junija vsak prvi petek v mesecu med 9. in 14. uro na voljo za brezplačne nasvete iz prakse. Odgovarjali bomo na vprašanja, kot so:

  • kaj sploh je to zadruga,
  • koliko ljudi potrebuješ za ustanovitev zadruge,
  • kje zadrugo registriraš,
  • kakšne so prednosti zadruge pred klasičnimi podjetji,
  • ali lahko zadruga pridobi status socialnega podjetja,
  • pa tudi nasvete o tem, kako organizirati druženja izven službe in katere družabne igre imajo zadružniki še posebej radi.
  • v živo v prostorih naše pisarne na Dunajski 21, Ljubljana;
  • prek telefona 064 222 744;
  • prek Zooma;
  • prek e-pošte.

Za obisk v živo ali sestanek prek Zooma nas predhodno obvestite po e-pošti ali telefonu. Iskreno bomo veseli kogarkoli, ki se zanima za zadruge. Naše zadružnice in zadružniki pa vas bodo prijazno sprejeli in z veseljem rekli besedo ali dve o zadrugah in zadružništvu.

*Projekt Halo, zadruga? izvajamo v sklopu naše zaveze Povrnitev v lokalno okolje, kjer del svojih prihodkov od vsakega naročila prispevamo v sklad za lokalno okolje, s katerim financiramo različne družbenoodgovorne projekte.

Novičarski oddelek Jezikovne zadruge Soglasnik

Delite:

Več prispevkov

Tu pa tam želim prejeti super zanimive novičke iz sveta jezikov.

Tu pa tam želim prejeti super zanimive novičke iz sveta jezikov.